10 Soruda Xenon Far Teknolojisi

10 Soruda Xenon Far Teknolojisi

Evet şehirler arası otobüsler var. Uçaklar tüm şehirlerimize sefer gerçekleştiriyor. Ancak çoğu insan gerek şehir içi gerekse şehir dışı seyahatlerinde özel araçlarını kullanıyor. Bu bir tercih meselesi. Özellikle coronavirüs döneminde ( covid 19 ) kendi özel aracı ile yolculuk etmek daha güvenli görülebilir. Bu aşamada güvenli sürüş kadar aracınızdaki doğru aksesuarlarda çok önemli.

Örneğin şehirler arası yolculuklarda araba farları ciddi bir kriter. Özellikle gece sürüşleri sırasında. Dolayısı ile maksimum fayda için kaliteli far lambalarını tercih etmek doğru bir karar olacak.  Ancak bu seçim sırasında son teknolojiyide göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Zira teknolojik ürünler maksimum faydayı sağlar. Bu açıdan kaliteli far almak için Led alt yapısını düşünebilirsiniz. Ancak konuya teknolojik açıdan bakarsanız artık daha üst model farların piyasada olduğunu göreceksiniz. Dahası bunlar her açıdan çok kullanışlı, daha performanslı ve konforlu. Örneğin Xenon Far  gibi. Zira özellikle geceleri maksimum ışık yüksekliği gerek yayalar gerekse sürücüler olmak üzere tüm taraflar için son derece önemli. Peki yüksek ışık düzeyini hangi teknolojisi sağlıyor? Tabiki Xenon Far  teknolojisi

1 - Xenon Far Ne Demek?

Xenon far yüksek miktarda xenon ( ksenon ) gazı barındıran led teknolojileri ile bütünleşik yeni nesil lambadır. Xenon lambalar normal ampullere oranla 3 kat daha yüksek ışık yayarlar. Xenon 1930 yılında keşfedilen bir teknoloji. Arabalarda kullanılmaya başlaması 1990 yılını buluyor. Halk arasında Zenon Far diye bilinir. Farklı model ve renkleri de bulunan Xenon farın temel rengi beyazdır.

Xenon gazının durağan halden ışık saçar duruma geçebilmesi yüksek oranda enerji gerilimi ile mümkün olmaktadır. Bu etkileşimin oluşabilmesi için ek özelliklerle desteklenir ve ortaya üst düzey bir teknoloji çıkar.

Xenon gazının harekete geçip yayması için başlangıçta 25 - 30 bin volt değerinde yüksek gerilime ihtiyaç vardır.  Başlangıç ateşlemesi oluştuktan sonra voltaj düşer.  Işık yaymaya devam etmesi için 70 - 72 volt seviyesindeki daha düşük bir gerilim yeterlidir. Bu seviye ile devam eder.  Aradaki balast devreleri aracılığı ile önce 30 bin volt civarlarına yükseltilen enerji daha sonra 70 volta sabitlenerek süreklilik sağlanır.

2 - Xenon Far Özellikleri Neler?

İlk ortaya çıktığı zamandan bu güne kadar XENON Far  teknolojisindeki ilerleme incelendiği zaman  birleşik bir alt yapıdan daha düzenli ve stabil bir yapıya geçiş yaptığını gözlemliyoruz. Bu ilerleme Xenon farların özelliklerinde de artışa sebep oldu tabiki. Ancak farklı kullanım alanları göz önüne alındığında özelliklerinde buna uygun entegre edildiğini belirtebiliriz.

Xenon far teknolojisi her zaman özellikle vurguladığımız gibi gece sürüşü sırasında son derece kullanışlıdır. Zira virajlarda ya da kavşak noktalarında sürücünün çok ileri noktaları görmesini sağlayan çok önemli bir keşif olarak kabul edilmekte. Hatta yalnızca gece sürüşleri olarak düşünmeyin. Örneğin olumsuz olarak adlandırılan yoğun yağmurlu, karlı yada fırtınalı hava koşullarında da kaliteli aydınlatma teknolojisi ile diğer farlara göre bir adım önde.

Farlarından yüksek performans almak isteyen tüm araç sahiplerine özellikle tavsiye ediyoruz. Günümüzde bazı otomobillerde hâla halojen farlar kullanılıyor. Ancak şoförün kullanım standartlarını yükselten ve kalite sunan bu teknoloji her açıdan çok daha faydalıdır.

Xenon Far Genel Özellikleri Şöyle

> Kısa mesafede güçlü ve yoğun bir ışık yayar.

> Gece sürüşleri esnasında yola daha net odaklanır.

> Diğer farlara oranla % 15 daha gün ışığına yakın ışık çıkarır.

> Diğer halojen farlara oranla Xenon farlar daha dayanıklıdır.

> Xenon farlar daha az enerji harcar.

> Halojen ve led ışıklardan daha dayanıklıdır.

> Gece sürüşlerinde son derece yüksek performans sağlar

3 - Xenon Far Yasalmı?

Evet Xenon Far taktırmak tamamen yasaldır. Zira eğer standart donanıma sahip ise ayrıca gerekli tüm deneme ve testlerden geçmeyi başarmışsa o halde sorun yok. Dahası zamanımızda her geçen gün daha fazla insan arabasına Xenon Far taktırıyor.  Bu standart bir uygulama halini almış durumda.

4 - Xenon Far Her Araca Takılırmı?

Evet teknik olarak her araca takılabilir.  Xenon Far teknolojisi arabadaki kısa farlarda kullanılacak ise bu durumda motor ile çalışan ampul seçeneklerini tercih etmek daha doğru olacaktır. Xenon farların içinde kullanılan ampul yapısına bağlı olarak fiyat seçenekleride farklılıklar gösterebiliyor. Gerçek şu ki, her araca uygun farklı Xenon Far ampul modelleri elbette bulunmaktadır.

5 - Xenon Far Yasakmı?

Hayır değildir. Tüm testlerden başarı ile geçmiş tamamen standart yapıya sahip olan Xenon Far kullanımı yasak değil serbesttir. Xenon Far  özellikle 2021 yılı itibari ile çok sayıda araçta kullanılıyor. Hatta artık yeni nesil araba modellerinde Xenon Far standart olarak takılı gelmektedir.

6 - Xenon Far Nasıl Çalışır?

Xenon far yukarıda da belirttiğimiz gibi içeriğinde barındırdığı Xenon gazı etkileşimi ile çalışmakta. Çalışma yapısını büyük oranda sağlayan xenon gazı. Xenon gazı farın içindeki tüplere yüksek basınçla doldurulur. Çalışma prensibi elektrotlar üzerinden geçen akımın gazla buluşması sonrası ortaya çıkan yüksek ışıma şeklinde meydana gelmekte.

7 - Xenon Far Zararlı mı ?

Hayır. Xenon farların arabalara kesinlikle herhangi bir zararı yoktur.  Hatta son derece düşük enerji ile çalıştıklarından dolayı arabanızın enerjisini çok fazla kullanmadan yüksek far aydınlatması sağlar. Böylece özellikle uzun gece sürüşlerinde, viraj dönüşlerinde ve tüm yolculuk esnasında üst düzey aydınlatma kolaylığı ile karşılaşırsınız. 

8 - En İyi Xenon Far Markası Hangisi?

Çok sayıda Xenon far markası var. Ancak bunların içinde sadece birkaç marka üst düzey kaliteleri ile daha fazla tercih ediliyor. Bunlardan biride photon markası. Dahası Photon markası dünya çapında ilk sıraları alan bir Alman markası. Şuradan à Photon Xenon  ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

9 - Xenon Far Fiyatları

Merak edilen konulardan biride Xenon far fiyatları. Haklı bir merak. Zira artık herkes aracına Xenon Far taktırıyor. Doğru bir karar. Güncel olarak şuradan -> Xenon Far Fiyatları konusunda inceleme yapabilirsiniz.

10 - Xenon Far Tavsiye

Xenon Far için sizlere üst düzey kalitedeki Photon Led Xenon Kit ürünlerimizi tavsiye ediyoruz. Otomobil sektörü ile yakından ilgilenenler bilir. Photon global ölçekte bir Alman markası.  Son derece kaliteli ve üst düzey otomobil aydınlatma ürünleri sunuyor. Bu konuda uzman. Hatta Led, Xenon oto ampul çeşitlerinde dünya pazarında lider konumda. Firmamız ise Photon ‘un internet yetkili ana bayisi. Dolayısı ile Xenon Far satın almak istiyorsanız dünya çapında bir numara seviyesinde olan Photon Led Xenon Kit tercihiniz olmalı.

Buradan -> Xenon Far  ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

 

 

Etiketler: xenon far,photo xenon
Nisan 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR