Araba Yaz Bakımı İçin 10 İpucu

Araba Yaz Bakımı İçin 10 İpucu

İlkbaharın rehaveti üzerimize çöktü çoktan. Ve yaz hızla yaklaşıyor. Evet coronavirüs pandemisi var. Kısıtlamalar, tedbirler konuşuluyor. Ancak her halükarda mutlaka hazırlık yapmak gerek. Zira herşeyde olduğu gibi araba bakımıda son derece önemli. Her mevsim değişen hava şartlarına göre ayrı bakım yapmak gerekiyor. Örneğin artık yaz geliyor. Şimdi zaman Araba Yaz Bakımı  zamanı.  Bunu asla göz ardı etmelisiniz.

Tamam coronavirüs pandemisi var. Bu sebeple arabanızla uzak yolculuk yapamayabilirsiniz. Ancak bu ihtimal olsa bile Araba Yaz Bakımı mutlaka yapmalısınız. Çünkü bakımlı olan herşey daha uzun süre bozulmadan kalabilir. Böylece Yazın herşey normale döndüğünde yolculuk için arabanızı sağlam ve çalışır halde bulabileceksiniz.

Unutmayın bir tatil valizi oluşturmanın yanı sıra, arabanız, kamyonunuz veya karavanınız için uygun araç bakımı yaptırmak çok önemli. Bunun için mutlaka zaman ayırmak, olası yolculuklarınız daha zevkli ve sağlıklı hale getirecektir. Hazırlıksız ve beklenmedik bir yolculukta söz konusu olabilir bu. Her ihtimali düşünmelisiniz. Dolayısı ile nereden bakarsanız bakın Araba Yaz Bakımı oldukça gerekli görünüyor. Garajmarketim olarak Araba Yaz Bakımı için uygulamanız gereken 10 ipucu belirledik.

 

İşte Araba Yaz Bakımı İçin Mutlaka Yapılması Gereken 10 Kontrol ;

1 - Lastik Kontrollerini Yapın

Yazın arabanıza bindiğinizde bir lastik problemi yaşamak istemezsiniz. Dolayısı ile lastiklerinizin yağmurlu havalar için yeterli dayanıklılıkta olduğundan emin olun. Aksi takdirde o beklenmedik ilkbahar veya yaz fırtınası vurduğunda kötü bir sürprizle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca aracınızın yakıt verimliliğini ve sürüşü artıracağı için lastik basıncınızı da mutlaka kontrol etmelisiniz. Bu aşamada arabanızda mutlaka bir Hava Kompresörü  bulundurun.

Kompresör ihtiyacınız için Lüks Metal Hava Kompresörü ürünümüzü incelemek üzere üzerine tıklamanız yeterli.

2 - Farları Kontrol Edin

Bozulmuş bir farı ya da diğer ışıklarınızdan herhangi birini (fren lambaları, geri vites lambaları, flaşörler) gözden kaçırmak kolaydır. Bunu önlemek için düzenli ve periyodik olarak bakım yapmak gerekiyor. Tüm ampullerinizin çalışır durumda ve parlak olduğunu fiziksel olarak görüp test etmeniz şart. Bunun için arabanızın etrafında dolaşıp size bilgi verecek  bir kişinin yardımını mutlaka alın. Böylece artık herşeyin eksiksiz olduğuna emin olabilirsiniz.

3 - Ön Cam Sileceklerini Değiştirin

Araba Yaz Bakımı için son derece önemli kriterlerden biride budur. Dolayısı ile her yazın başında ön cam sileceklerini değiştirmeyi alışkanlık haline getirin. Yaz yağmurları geldiğinde, şiddetli fırtınalar yaşandığında bu değişikliği yaptığınız için mutlu olacaksınınız.

4 - Frenlerin Düzgün Çalıştığından Emin Olun

Tam gerekli noktada durabileceğinizden emin olmak için arabanızın frenlerini yılda iki defa mutlaka kontrol edin.  Bu, normal bir fren muayenesinin veya araç bakım kontrolünün çok önemli bir parçasıdır.  Her zaman fren sıvılarının temiz ve doğru seviyelerde olduğundan mutlaka emin olmalısınız.

5 - Radyatör Temizliği Yapın

Biliyorsunuz radyatör soğutma sıvısı sonsuza kadar dayanmaz.  Dahası soğutma sıvısı kirlenirse, radyatörün kendiside hızla paslanmaya ve bozulmaya başlayacaktır. Bu yüzden yılda en az bir defa radyatör temizliği yapmak çok gerekli ve kritik bir işlem. Radyatör temizliği arabanızın bütün özelliklerinin düzgün çalışmasını sağlayacak kaliteli bir araç bakım sürecidir.

6 - Hava Filtresini Değiştirin

Araba Yaz Bakımı çerçevesinde dikkat etmeniz gereken bir başka konu hava filtresi. Hava filtresini yılda en az iki defa mutlaka değiştirin. Bu işlem, arabanızın sorunsuz ve sessiz çalışmasını sağlamak için son derece gerekli bir araç bakım aşamasıdır.

7 - Akü Kontrolü Yapın

Kışın, aracınızın aküsünde hızlı bir şekilde paslanma oluşabilir. Her bahar ya da yaz başında akünün direklerini ve kablolarını mutlaka kontrol edin. Böylece akülerde bozulma ve paslanmanın önüne geçebileceksiniz. Bu kontrol çok önemli. Hatta gerekiyorsa akünüzü değiştirip sorunsuz kullanıma hazır hale getirin. Böylece arabanızı her kullandığınızda sizin için problemsiz ve hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacaktır. Ayrıca arabanızda bir Akü Takviye Kablosu bulundurmak her zaman faydalı olacaktır. Yazın araba kullanırken yolda kalmak istemeyeceğiniz için Araba Yaz Bakımı çerçevesinde akülerinizi sıkı kontrolden geçirmeniz son derece önemli.

8 - Arabanızın Klima Bakımını Yapın

Herşey normale döndü ve yazın araba sürmeniz gerekti. Belki tatile gideceksiniz. Ya da aile büyüklerini ziyarete. Arabanıza bindiğiniz ancak bir sorun var. Arabanızın kliması çalışmıyor. Ya da yeterince soğutma yapamıyor. Bu sizi son derece rahatsız edecektir. Bu yüzden klima bakımını Araba Yaz Bakımı kapsamına dahil etmeniz çok önemli. Bu aşamada sitemizdeki Klima Temizliği kategorisini incelemenizde fayda var. Klima temizliği çok önemli. Henüz net bilgi sahibi olmayan arkadaşlar için Araç Klima Temizliği Nasıl Yapılır konulu rehber niteliğinde bir makalede sonraki zamanlarda hazırlıyor olacağız.

9 - Motor Kayışlarını Asla Unutmayın

Arabanızın motorunda, direksiyon sıvısı pompasını, klima kompresörü ve alternatörü çalıştıran kayış olduğunu biliyor olmalısınız. Bunlar motorun diğer parçaları gibi değişen hava şartlarına karşı çok hassastır. Özellikle yaz sıcağında gevşeyip kopabilirler. Çıktığınız yolda kısa sürede arıza ile karşılaşmak istemiyorsanız Araba Yaz Bakımı çerçevesine motor kayışlarını mutlaka dahil edin. Bununla birlikte bütün motoru tekrar tekrar gözden geçirin.

10 – Arabanızın İç Temizliğini İhmal Etmeyin

Araba Yaz Bakımı sürecinde araç içi temizlikte son derece önemli.  Koltuk derilerinin temiz olması, diğer objelerin ve tüm iç mekanın gözden geçirilmesi bu aşamada oldukça gerekli.  Bu temizlik arabanızdan daha iyi performans almanızı sağlar. Dahası her bindiğinizde gıcır gıcır ve mis kokulu bir araba sürüş sağlığınızıda olumlu etkileyecektir. Ne yapabilirsiniz. Örneğin kaliteli bir Araba Deri Bakım Kremi ile koltuklarınızın bakımını yapabilirsiniz. Bu çok iyi olacaktır.  Bu bakım için Araç Bakım Ürünleri kategorimizi inceleyebilirsiniz. Ürünlerimiz vasıtası ile arabanızın iç temizliğini, boya ve kaporta bakımını yapabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı bir araç kullanımı yapmış olacaksınız.

Sonuç

Unutmayın Araba Bakımı ihmale gelecek bir süreç değil. Özellikle  Araba Yaz Bakımı konusu.  Yaklaşan yaz ayları için büyük ihtimalle arabanızı kullanacaksınız. Bir iş gezisi, tatil, büyüklerinizi ziyaret yada başka bir sebeple. Sebep ne olursa olsun sonuç değişmez. Bu sürüşler sırasında sorunla karşılaşmak istemezsiniz. Güvenli ve sağlıklı bir araba kullanımı her zaman önceliklerinizden biri olmalı. Dolayısı ile yukarıda maddeler halinde listelediğimiz önerileri mutlaka dikkate alın ve uygulayın. Sorunsuz, daha rahat ve kaliteli bir araba kullanımı için.

 

 

Etiketler: araba yaz bakımı,klima temizliği,araç içi temizlik
Nisan 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR